Seværdigheder

Campingpladsen ligger i udkanten af den hyggelige gamle landsby Sevel.
Turen til 1200-tals ruinen - benediktinerklosteret Stubber kloster ved Stubbergård sø - er en oplevelse ud over det sædvanlige. Man bevæger sig gennem et unikt landskab af sø og hede med græssende kvæg og masser af fugleliv. Man føler sig hensat til tiden, hvor det var nonnerne som færdedes her.
Sahl kirke med sit berømte guldalter er et interessant besøg som virkelig er værd at ofre lidt tid på.
Egnens største seværdighed er Hjerl Hede Frilandsmuseum, som bestemt bør tilgodeses med en hel feriedag. Under levendegørelsen i skolernes sommerferie er der mindst 100 mennesker i aktivitet. Så demonstreres de gamle håndværk og livet på landet i forrige århundrede. Her er også mulighed for en tur i hestevogn. Medbring selv madkurv eller spis på caféen i den gamle skovriddergård.
En regnvejrsdag kunne man passende gå under jorden og se enten Daugbjerg eller Mønsted kalkgruber, som hver for sig begge absolut er et besøg værd.
Et besøg på den restaurerede Middelalderborg Spøttrup med voldgrave, munke og riddere vil være alle tiders oplevelse for børn og barnlige sjæle. På borgmuseet vil der være god mulighed for at sætte sig ind i livet i 1500-tallet i Danmark. Se også www.spottrupborg.dk


Sevel Camping, Halallé 6, Sevel, 7830 Vinderup
tlf: +45 97448550, fax: +45 97448551, E-mail: mail@sevelcamping.dk